Doe het zelf wijzer zonnepanelen

Ben je op zoek naar meer informatie over het installeren van je pakket zonnepanelen en zoek je naar een handleiding, instructievideo of stappenplan? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt! Heb je een specifieke vraag? Bekijk dan de veelgestelde vragen pagina.

Handleidingen zonnepanelen plaatsen

Zelf zonnepanelen plaatsen

Wat goed dat je zelf je zonnepanelen gaat plaatsen! Een leuke klus, met groene stroom als resultaat.

Bekijk ons stappenplan en stroomloopschema voor de basis van het zelf installeren van zonnepanelen. 

Handleidingen montagemateriaal

Logo solarstell

Solarstell Montagesystemen

Solarstell maakt montagesystemen voor zonnepanelen, waarbij gemak op het dak, efficiëntie en duurzaamheid kernwaarden zijn. Het schuin- en plat dak montagesysteem van is gemakkelijk in gebruik en perfect voor de doe-het-zelver!

Solarstell biedt 20 jaar productgarantie en gaat daarbij uit van de zwaarste weersomstandigheden (windkracht 10) en baseren hun richtlijnen op de NEN.

Bekijk de handleidingen

Esdec Montagesystemen

 

Bekijk de handleidingen
Logo Esdec

Handleidingen omvormers

Growatt Omvormers

Growatt omvormers zijn perfect bij schaduwvrije daken met één tot twee orientaties of hellingshoeken. Growatt omvormers zijn gemakkelijk te installeren, maar soms heb je toch nog wat hulp nodig. Bekijk hier handleidingen en tips&tricks.

Bekijk de handleidingen
Logo growatt
Logo sma

SMA omvormers

SMA omvormers staan voor kwaliteit en degelijkheid. Optitrack en Shadefix beperken de invloed van schaduw op het systeem door inventieve software. Wees voorbereid op de toekomst met alle asseccoires op het gebied van smart home, export limiet, en grotere off grid systemen.

Bekijk de handleidingen

Solaredge omvormers

Solaredge omvormers werken anders dan alle andere zonnepanelen omvormers. Ze maken gebruik van power optimizers, waardoor de invloed van schaduw op het systeem en verschillende orientaties wordt geminimaliseerd. Bijkomend voordeel is de mogelijkheid om per paneel te monitoren. Zo weet je altijd precies wat er gebeurt in het zonnepanelen systeem. Bekijk hier de handleidingen van Solaredge

Bekijk de handleidingen
Logo solaredge
Logo enphase

Enphase micro-omvormers

Enphase micro-omvormers zijn ideaal als je geen omvormer in huis wilt hebben, en als er verschillende oriëntaties, hellingshoeken en schaduw in het spel zijn. Bovendien lopen er geen hoge voltages gelijkstroom over het dak, omdat de micro-omvormers de stroom van elk zonnepaneel direct omzetten in 230 volt wisselstroom. Safety first!

Bekijk hier aansluitschema’s en handleidingen van Enphase.

Bekijk de handleidingen