Solarstell montagesystemen

Solarstell montagesystemen zijn er voor plat dak, pannendak, golfplatendak en steeldeck. Heb je specifieke vragen? Kijk dan ook eens op onze pagina met veelgestelde vragen!

Plat dak montagesysteem van Solarstell

Solarstell Connect is een nieuw, innovatief montagesysteem voor op plat dak. De basiselementen zijn voorzien van voorgemonteerde klemmen en voeten. Zo wordt het installeren een makkie! 

Solarstell heeft de Solarsteller ontwikkeld om de basiselementen gemakkelijk op de juiste afstand te zetten zetten.

Koppel de basiselementen met elkaar met koppelstukken. Deze zijn verkrijgbaar in een rijafstand van 50 cm en 70 cm. Portrait rijen kunnen dus plots op dezelfde afstand van elkaar gezet worden als landscape rijen! Voor oost-west opstellingen zijn er aparte koppelstukken. Deze passen op de landscape en op de portrait steunen. Een geschakeld oost-west systeem in portrait modus is nu dus ook mogelijk!

Omdat het een geschakeld systeem is, is de benodigde ballast drastisch gedaald. Aan de hand van je bestelling maken we een ballastberekening, die we meeleveren bij de complete set. 

Achterplaten zijn verplicht bij elk paneel, tenzij je met een oost-west systeem werkt en de rugzijde wordt afgeschermd met het andere paneel. Zijplaten zijn niet verplicht, maar wel mooi natuurlijk.

Optimizers en micro-omvormers kun je gewoon in de voet van de steun plaatsen. Geen gedoe meer met boutjes en moertjes, of zelftappertjes om de boel vast te zetten! De bekabeling kan netjes worden weggewerkt in het basiselement. Zo is kabelmanagement ook nog eens mooi meegenomen!

Landscape & Portrait

Datasheet Landscape & Portrait Stappenplan landscape & portrait

Installatievideo’s

Meer video's

Pannendak montagesysteem van Solarstell

 

De dakhaak wordt om de panlat en de dakpan geschoven. Daarop wordt de montagerails bevestigd met een dakhaakbout. Dit hoeft niet gezekerd te worden met een moer omdat de montagerails een groef bevat. Op de montagerails kunnen de panelen worden bevestigd door middel van paneelklemmen.
Deze klikt u in de daarvoor bestemde gleuf en zekert u door hem aan te draaien.

Dakhaak

Datasheet Solarstell dakhaak

Schroefhaak

Installatievideo’s

Meer video's

Golfplaten dak montagesysteem van Solarstell

U bevestigt de golfclips middels het schuifsysteem op uw goflplatendak. Daarop wordt de montagerails bevestigd met een dakhaakbout. Dit hoeft niet gezekerd te worden met een moer omdat de montagerails een groef bevat. Op de montagerails kunnen de panelen worden bevestigd door middel van paneelklemmen. Deze klikt u in de daarvoor bestemde gleuf en zekert u door hem aan te draaien.

Let op. Standaard leveren we het golfclip montagesysteem met de railsen horizontaal. Daarvoor worden hoekstukjes bijgeleverd. Mocht u de railsen graag verticaal ontvangen, laat u het dan even weten?

Golfclip

Datasheet Golfclip

Stokschroef

overzicht Stokschroef

Installatievideo’s

Meer video's

Steeldeck / sandwich paneel montagesysteem van Solarstell

Het Solarstell trapezoïde profiel wordt gebruikt voor steeldeck, sandwichpanelen, damwandprofiel en bijvoorbeeld stalen dakpanplaten.

De profielen van 23 respectievelijk 37 cm worden horizontaal geplaatst op de ‘golf’ van de dakbedekking, op de plaats waar een klem benodigd is. Deze worden vastgeschroefd in de voorgeboorde gaatjes met smeltschroeven. Smeltschroeven vreten zich vast in het metaal waarmee ze het eerst contact maken waardoor ze vast ‘smelten’ met het onderliggende materiaal. Per profiel gebruik je 4 smeltschroeven met EPDM ring. Onder het profiel is ook EPDM voorgeplakt, waardoor het geheel weer waterdicht wordt. 

De panelen worden op 4 punten ondersteund door de profielen, waarop ze worden geklemd met easy midden- en eindklemmen die gemakkelijk in de profielen kunnen worden geschoven of gedrukt.

Het systeem zit stevig op het dak bevestigd. Let wel, je zonnepanelen zijn dus alleen goed gezekerd als je stalen dak goed bevestigd is!

Trapezoïde profielen

Montagehandeiding trapezoïde profielen

Montagevoet

Installatievideo’s

Meer video's