Zonnig Perspectief

Duik in de Wereld van Zonne-energie met StralendGroen! 

Welkom bij Zonnig Perspectief, jouw bron voor verhelderende inzichten in de wereld van zonne-energie en duurzaamheid. Bij ons vind je een diverse mix van artikelen die je helpen bij het navigeren door de complexe wereld van hernieuwbare energie. Van diepgaande analyses over terugleverkosten en netcongestie tot praktische gidsen over thuisbatterijen en energieopslag, we bieden informatie die relevant is voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde professionals in de sector. Ontdek hoe je het meeste haalt uit je zonnepaneleninstallatie en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van groene energie. 

Ben je meer op zoek naar handleidingen, bekijk dan de Doe Het Zelf Wijzer!

Het net is vol

Ontdek waarom omvormers soms storingen melden bij zonnig weer en waarom het net soms “vol” lijkt.

Door de groei van zonne-energie verschuift de opwekking naar lokale gebieden, maar het net moet deze verandering aankunnen. Leer hoe je zelf kunt bijdragen aan een stabielere spanning, zoals het verhogen van eigen verbruik of het optimaliseren van je omvormer-installatie. We bieden praktische tips en inzichten om het beste uit zonne-energie te halen.

Samen navigeren we door de overgang naar groene stroom, met een optimistische blik op innovatie en vooruitgang voor toekomstige generaties.

Lees verder

Handleidingen montagemateriaal

Logo solarstell

Solarstell Montagesystemen

Solarstell maakt montagesystemen voor zonnepanelen, waarbij gemak op het dak, efficiëntie en duurzaamheid kernwaarden zijn. Het schuin- en plat dak montagesysteem van is gemakkelijk in gebruik en perfect voor de doe-het-zelver!

Solarstell biedt 20 jaar productgarantie en gaat daarbij uit van de zwaarste weersomstandigheden (windkracht 10) en baseren hun richtlijnen op de NEN.

Bekijk de handleidingen

Esdec Montagesystemen

 

Bekijk de handleidingen
Logo Esdec

Handleidingen omvormers

Growatt Omvormers

Growatt omvormers zijn perfect bij schaduwvrije daken met één tot twee orientaties of hellingshoeken. Growatt omvormers zijn gemakkelijk te installeren, maar soms heb je toch nog wat hulp nodig. Bekijk hier handleidingen en tips&tricks.

Bekijk de handleidingen
Logo growatt
Logo sma

SMA omvormers

SMA omvormers staan voor kwaliteit en degelijkheid. Optitrack en Shadefix beperken de invloed van schaduw op het systeem door inventieve software. Wees voorbereid op de toekomst met alle asseccoires op het gebied van smart home, export limiet, en grotere off grid systemen.

Bekijk de handleidingen

Solaredge omvormers

Solaredge omvormers werken anders dan alle andere zonnepanelen omvormers. Ze maken gebruik van power optimizers, waardoor de invloed van schaduw op het systeem en verschillende orientaties wordt geminimaliseerd. Bijkomend voordeel is de mogelijkheid om per paneel te monitoren. Zo weet je altijd precies wat er gebeurt in het zonnepanelen systeem. Bekijk hier de handleidingen van Solaredge

Bekijk de handleidingen
Logo solaredge
Logo enphase

Enphase micro-omvormers

Enphase micro-omvormers zijn ideaal als je geen omvormer in huis wilt hebben, en als er verschillende oriëntaties, hellingshoeken en schaduw in het spel zijn. Bovendien lopen er geen hoge voltages gelijkstroom over het dak, omdat de micro-omvormers de stroom van elk zonnepaneel direct omzetten in 230 volt wisselstroom. Safety first!

Bekijk hier aansluitschema’s en handleidingen van Enphase.

Bekijk de handleidingen